Univerzitet Metropolitan nudi svojim studentima devet studijskih programa na osnovnim, master i doktorskim studijama u oblasti informatike, primenjujući najsavremene programe studija, pedagoške metode i tehnologije u nastavi. U cilju da taj visok standard kvaliteta nastave proširi i u oblast srednjeg obrazovanja, Univerzitet Metropolitan je odlučio da formira gimnaziju  namenjenu učenicima koji imaju posebnu sklonost i želju da kasnije studiraju računarstvo i informatiku. Naša nova Metropolitan IT gimnazija ima za cilj da pripremi svoje učenuke za uspešno kasnije studiranje informatike, kako bi naši učenici, kasnije postali visoko cenjeni inženjeri softvera, informacionih tehnologija, razvoja igara ili informacionih sistema.

Danas, kada mali maturanti odlučuju o upisu u srednje škole, oni odlučuju i o svojoj budućnosti. Važno je upisati srednju školu koja će ih najbolje pripremiti za studije iz oblasti informatike, a to mogu najbolje oni koji kvalitetno i realizuju univerzitetske studije iz oblasti IT, razvoja softvera, razvoja računarskih igara i informacionih sistema. Naš zadatak je da stvaramo buduće vrhunske inženjere i tehnološke lidere u ovim oblastima.

Metropolitan IT gimnazija će učenicima ponuditi uslove učenja i rada koji su na nivou najboljih privatnih škola u Americi i Velikoj Britaniji u cilju razvoja kreativnih sposobnosti učenika, načina razmišljanja i učenja. Program specijalizovanih  IT odelenja gimnazija koje je usvojio Nacionalni prosvetni savet Srbije, Metropolitan IT gimnazija će realizovati primenom najsavremenije računarske opreme (svaki učenik će na svim predmetima imati računar) i primeniće najsavremenije pedagoške metode učenja.

Dragan Domazet | Metropolitan gimnazija

Prof. dr Dragan Domazet
Osnivač Metropolitan IT gimnazije i Univerziteta Metropolitan