Univerzitet Metropolitan u Beogradu osnivač je privatne srednje škole – Metropolitan IT gimnazija.

Univerzitet Metropolitan nudi svojim studentima devet studijskih programa na osnovnim, master i doktorskim studijama u oblasti informatike, primenjujući najsavremenije programe studija, pedagoške metode i tehnologije u nastavi. U cilju da taj visok standard kvaliteta nastave proširi i u oblast srednjeg obrazovanja, Univerzitet Metropolitan je odlučio da formira gimnaziju namenjenu učenicima koji imaju posebnu sklonost i želju da kasnije studiraju računarstvo i informatiku.

Naša nova Metropolitan IT gimnazija ima za cilj da pripremi svoje učenike za uspešno kasnije studiranje informatike, kako bi postali visoko cenjeni inženjeri softvera, informacionih tehnologija, razvoja igara ili informacionih sistema.

Učenici će imati priliku da uče i rade u modernim učionicama, i na novoj i najsavremenijoj opremi u Srbiji.

Metropolitan IT gimnazija će učenicima ponuditi uslove učenja i rada koji su na nivou najboljih privatnih škola u Americi i Velikoj Britaniji u cilju razvoja kreativnih sposobnosti učenika, načina razmišljanja i učenja. Program specijalizovanih IT odeljenja gimnazija koje je usvojio Nacionalni prosvetni savet Srbije, Metropolitan IT gimnazija će realizovati primenom najsavremenije računarske opreme (svaki učenik će na svim predmetima imati računar) i primeniće najsavremenije pedagoške metode učenja.