INFORMACIJE ZA RODITELJE

Zašto upisati Metropolitan IT gimnaziju?

Osnivač gimnazije je Univerzitet Metropolitan koji ima devet studijskih programa iz informatike; asistenti Univerziteta, koji će biti nastavnici u Gimnaziji, znaju najbolje kako da pripreme učenika za buduće studije.  Svi diplomirani studenti Univerziteta Metropolitan u oblasti informatike se brzo i lako zapošljavaju, i najčešće dobijaju vrlo dobre uslove od poslodavaca. Da biste se detaljnije informisali o ovoj temi, pogledajte dokument OVDE.

Zašto upisati gimnaziju a ne srednju stručnu školu?

Zato što gimanzija daje program koji najbolje priprema učenika za studije, a IT gimnazija, najbolje priprema učenika za studije iz oblasti informatike. Zar nije bolje biti inženjer, nego tehničar? Ako Vam je cilj da Vaše dete ima fakultetsku diplomu, zato je bolje upisati gimnaziju, a ne srednju stručnu školu.

Privatna ili državna škola?

Svuda u razvijenim zemljama (npr. SAD i Velika Britanija), privatne škole daju bolje uslove učenja, i samim tim, po pravilu, bolji kvalitet obrazovanja. Metropoltan IT gimnazija želi da upravo to ponudi učenicima iz Niša i šire okoline. To, istina, nije besplatno, ali roditelji treba da shvate da je školarina investicija u razvoj i karijeru svog deteta, a ne trošak. Upisom u dobru školu kao što je Metropolitan IT gimnazija, dobra investicija za budućnost je sigurna. Ona otvara vrata (nema polaganja prijemnog ispita) za studije na Univerzitetu Metropolitan, koji stvara vrhunske stručnjake iz oblasti IT-ja, razvoja softvera, računarskih igara i informacionih sistema. To su odlično plaćeni i veoma traženi poslovi, koji brzo vraćaju investirani novac.

Zašto IT gimnazija, a ne gimnazija prirodno-matematičkog smera ili opšta gimnazija?

Zato što je program Metropolitan IT gimnazije program koji je usvojio Nacionalni prosvetni savet Srbije i prilagođen je potrebama učenika koji nameravaju da studiraju informatičke smerove. Pored opštih predmeta, pruža i više informatičkih predmeta, koji obezbeđuju idealnu pripremu za uspešno studiranje informatike.

Šta je razlika za učenika i roditelja između učenja u Metropolitan IT gimnaziji i učenja u državnoj gimnaziji sa posebnim IT odeljenjem?

Metropolitan IT gimnazija obezbeđuje sledeće:

Saradnja sa roditeljima: Preko svog mobilnog telefona možete u bilo koje vreme proveriti rad i uspeh svog deteta u školi, komunicirati sa njegovim nastavnicima, pedagogom, psihologom i direktorom škole.

Vaše dete će biti potpuno bezbedno, imaće idealne uslove za rad, učenje i druženje sa vršnjacima, a Vi ćete biti potpuno spokojni dok ste na poslu, a Vaše dete u našoj školi. Vaše dete je naša briga, ali i naše zadovoljstvo, jer mi volimo da radimo sa mladima i uvek primenjujemo princip učenik u centru pažnje.